sobota, 8 sierpnia 2015

Świeży Olej Słonecznikowy z Małej Olejarni







Opis produktu: Świeży Olej Słonecznikowy powstaje metodą tłoczenia na zimno z najwyższej jakości pestek słonecznika pochodzących z polskich upraw.
Charakteryzuje się złocistą barwą i delikatnym zapachem. Zawiera kasy wielonienasycone, w tym kwasy omega-6, jest bogatym źródłem witaminy E oraz minerałów.
Wspomaga pracę układu krążenia, zapobiega miażdżycy i zawałom, obniża poziom złego cholesterolu we krwi.
Nasz nieoczyszczony olej nie zawiera konserwantów.
Można go wykorzystywać na zimno jako dodatek do dressingów, majonezów, surówek i sałatek.



Skład: 100% nieoczyszczony olej słonecznikowy



Cena: 9 zł / 250 ml, można go kupić w sklepie Mała Olejarnia TUTAJ.
W sklepie dostępne są również oleje o pojemności 500 ml i 1L.



Kilka słów ode mnie: Olej słonecznikowy, podobnie jak inne oleje z Małej Olejarni, znajduje się w kwadratowej butelce z ciemnego szkła. Na butelce mamy szczegółowy opis produktu i etykietę z przyjemną dla oka szatą graficzną, kojarzącą się domowymi przetworami i miksturami :).
Z wyglądu olej nie różni się od innych tego typu produktów, jest złocisto żółty, wyróżnia go natomiast delikatny słonecznikowy aromat i wyjątkowy smak. Bardzo lubię słonecznik, a w tym oleju jest on dobrze wyczuwalny. Jak dla mnie olej słonecznikowy jest rewelacyjny do sałatek i innych potraw na zimno, zdecydowanie ten olej zasmakował mi najbardziej ze wszystkich jakie miałam okazję spróbować.
Oprócz bogatych walorów smakowych, olej ma również wiele właściwości zdrowotnych ze względu na zawartość korzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych oraz witaminy E.
Olej wspomaga układ odpornościowy i krążeniowy, przeciwdziała miażdżycy, obniża zły cholesterol i wspomaga pracę serca, a także neutralizuje wolne rodniki przyczyniające się do procesów starzenia się skóry.
Olej jest idealnym dodatkiem do potraw stosowanym na zimno, ale także świetnie nadaje się do kuracji odtruwającej i oczyszczającej organizm polegającej na ssaniu oleju i płukaniu nim ust.
Olej tłoczony na zimno, nieoczyszczony ma o wiele lepszą jakość i smak niż tradycyjne oleje rafinowane, które stosujemy na co dzień i możemy je dostać w każdym sklepie. Taki olej nie tylko poprawia smak naszych potraw, ale też wpływa korzystnie na nasze zdrowie, myślę że warto go mieć w kuchni. Polecam.





Facebook

18 komentarzy:

  1. Olej z pewnością może zdziałać dużo dobrego :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie oleje dodawać do sałatek ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oleje może być naprawdę dobry. :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie bym kupiła butelkę na próbę :), na pewno ma zupełnie inny smak itp. niż te typowe, sklepowe oleje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na pewno jest dobry tylko nie wiem do czego ja bym go stosowała bo tak warzywa to nie bardzo.

    OdpowiedzUsuń
  6. Przydał by mi się do oczyszczenia organizmu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ojej przez Ciebie nabrałam ochotę na kanapkę z kapką oleju... kiedyś tak lubiłam ^^

    OdpowiedzUsuń
  8. Same plusy :) świetny produkt :)

    OdpowiedzUsuń
  9. W sam raz dla wielbicieli olejów dobrej jakości :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo go lubię, u mnie dobił dna już :)

    OdpowiedzUsuń
  11. moja skóra bardzo lubi olej słonecznikowy:) dodaje go do kremów i peelingów

    OdpowiedzUsuń
  12. super, ze jest tak szczelnie zapakowany. Ciemna butelka to podstawa :) i w sumie nie dorgi :)

    OdpowiedzUsuń