poniedziałek, 13 stycznia 2014

Musztarda i Majonezy Kętrzyńskie

Kolejnymi produktami, które otrzymałam do testów od agencji  CREDO PR były smakowe majonezy i musztarda.

Stołowe Majonezy Kętrzyńskie są w smakach: czosnkowym, idealnie pasującym do mięs oraz chrzanowym, który jest doskonałym dodatkiem do jajek.


 




Od producenta:  Wszystkich konsumentów poszukujących nowych wrażeń smakowych, a przede wszystkim „fanów” Majonezu stołowego kętrzyńskiego, zainteresują z pewnością, stworzone na jego bazie, Majonezy smakowe. To niezwykłe połączenie majonezu z dodatkiem naturalnych wyciągów smakowych (czosnkowego) i (chrzanowego), w połączeniu z kompozycją przypraw sprawi, że jaja, wędliny, czy potrawy z grilla nabiorą nowego wykwintnego i niepowtarzalnego smaku.


Składniki: Olej roślinny rzepakowy 65%, woda, musztarda (ocet spirytusowy, gorczyca, sól, ekstrakt przypraw), żółtka jaj 6%, cukier, ocet spirytusowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, sól. Dodatkowo w zależności od smaku w jednym znajduje się naturalny aromat czosnkowy, a w drugim aromat chrzanowy.
 

Cena: ok.5zł/250g

Moja opinia: Pierwsze na co zwróciłam uwagę to plastikowe, wygodne w użyciu i raczej niespotykane wśród majonezów opakowanie. Nakrętka typu "klik" z ułatwiającą otwieranie wypustką  i mała dziurka, przez którą łatwo możemy wycisnąć odpowiednią ilość produktu.
Konsystencja raczej gęsta, podobna do tradycyjnego majonezu, co wyróżnia te produkty od sosów smakowych, które zazwyczaj są rzadkie i lejące. 
W smaku intensywnie czuć majonez, aromat czosnku i chrzanu jest delikatny, subtelny, nie piecze podczas jedzenia. Myślę, że jest do doskonały produkt dla osób, które nie lubią mocnych, pikantnych sosów.
U mnie majonezy te stanowią świetny dodatek do kanapek, mąż codziennie z chęcią je zajada :), także polecam :). 

Ocena: 5/5




Stołowa Musztarda Kętrzyńska 





 


Od producenta:  Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw. Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. W ofercie posiadamy musztardy w dwóch smakach: Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do potraw z rusztu i mięs pieczonych. Musztarda kętrzyńska stołowa - klasyczna, umiarkowanie ostry smak. Przyrządzona na bazie zmielonej gorczycy i przypraw ziołowych. Niezastąpiona jako dodatek do pieczeni, wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.


Składniki: woda, ocet spirytusowy 10%, gorczyca, cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, przyprawy.


Moja opinia: Musztarda znajduje się w typowym szklanym słoiczku o pojemności 170g,
konsystencja średnio gęsta, dobrze się ją nabiera, nie rozlewa się.
Smak łagodny, kolejny produkt dla podniebienia nie lubiącego ostrych i pikantnych sosów, idealna do mięs, u mnie w domu zwłaszcza do smażonej kiełbaski z cebulką ;).
Aromat delikatny musztardowy, nie uderza mocno w nozdrza octem, tak jak w ostrzejszych musztardach. 
Produkt godny polecenia.

Ocena: 5/5


Producentem majonezów i musztardy jest firma "Majonezy Kętrzyn"



logo 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz