Gotowy bulion to duże ułatwienie dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie, na rynku znane są przede wszystkim buliony w kostce, które rozpuszcza się w wodzie. Jednak marka Amandin pomyślała o osobach preferujących zdrowsze odżywianie i wprowadziła na rynek wegańskie buliony w kartonach, takie buliony są już gotowe do użycia i co najważniejsze mają o wiele lepszy skład niż te w kostce.
Dzięki uprzejmości hurtowni Vegamarket otrzymałam możliwość przetestowania aż czterech smaków bulionów:
Bulion wegański cebulowy BIO 1000 ml
Bulion wegański warzywny BIO 1000 ml
Bulion wegański MISO BIO 1000 ml
Bulion wegański orientalny BIO 1000 ml
Takie buliony są bardzo wygodnym rozwiązaniem, z opakowania 1000 ml można zrobić garnek pysznej zupy :). Buliony umieszczone są w opakowaniach takich jak mleko, na górze znajduje się plastikowa zakrętka ułatwiająca nalewanie produktu. Na kartonie znajdziemy szczegółowy opis i wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu jak np. skład.
Osoby, które nie jedzą mięsa mają niestety problem z przyrządzaniem takich dań na szybko, bo w sklepach raczej nie spotykamy się z bulionami bez mięsa, dlatego marka Amandin wyszła im naprzeciw i stworzyła nowość całkowicie pozbawioną mięsnych dodatków. Dzięki różnym wersjom smakowym można tworzyć z bulionów wiele rozmaitych dań, nie tylko zupy ale i inne potrawy wymagające duszenia na bulionie np. są świetnym dodatkiem do ryżu.
To duże udogodnienie dla osób zapracowanych, cierpiących na brak czasu, ale pragnących zdrowo się odżywiać. Taki bulion jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż zupka chińska czy inne danie instant, a nie wymaga dużo czasu na przygotowanie.
Buliony wegańskie BIO marki Amandin można kupić w cenie 8-10 zł / 1000 ml
A teraz zapraszam na prosty przepis na zupę pieczarkowo-koperkową
Składniki:
- Bulion wegański cebulowy BIO 1000 ml Amandin
- pieczarki
- ziemniaki
- koperek
- śmietana ryżowa BIO Amandin do zabielenia zupy
- przyprawy
Ziemniaki pokroić w kostkę
Bulion zagotować w garnku, można dolać wody, która i tak wyparuje w czasie gotowania. Do gotującego się bulionu wsypać ziemniaki.
Międzyczasie pokroić pieczarki i koperek. Pieczarki dodać do zupy ok. 15 minut przed końcem gotowania, a koperek ok. 5 minut, już pod sam koniec. Jak ktoś woli to koperek może dodać do gotowej zupy.
Gdy ziemniaki będą miękkie, a pieczarki ugotowane, zupę przyprawić według uznania i można zabielić, choć sam bulion ma fajny, intensywny kolor, więc zabielanie nie jest tutaj koniecznością.
W zupie oprócz zapachu pieczarek i koperku, wyraźnie wyczuwalny jest cebulowy aromat, co jest zasługą wegańskiego bulionu BIO marki Amandin. Po odpowiednim doprawieniu zupełnie nie czuć że jest to bulion wegański, pozbawiony mięsa. Zupa na takim bulionie jest równie smaczna jak ta gotowana na bulionie mięsnym.
Smacznego!
Hurtownia Vegamarket posiada w swojej ofercie produkty marki Amandin, jak również innych firm produkujących zdrową, dietetyczną żywność. Jeśli zaciekawiły Was te produkty, a nie możecie ich znaleźć w swoich sklepach, poproście sprzedawców by skontaktowali się hurtownią Vegamarket.
Facebook
wygląda pysznie :) mniam :)
OdpowiedzUsuńMogłabyś kliknąć w linki w poście TU ? Dzięki :*
Mam i bardzo polubiłam :D
OdpowiedzUsuńWhat am amazing recipe! It looks delicious, thanks for sharing :)
OdpowiedzUsuńKisses,
Le Style et Moi
http://lestyleetmoi.blogspot.com.es/
ciekawe rozwiązanie! :)
OdpowiedzUsuńJa pieczarkowej nie lubię:)
OdpowiedzUsuńFajna taka zupka :)
OdpowiedzUsuńNie pamiętam już, kiedy zupę jadłam ! Zawsze tylko kanapki i drugie dania - choć wiem, że nie jest to zbyt zdrowe podejście.
OdpowiedzUsuńRzadko gotuję zupy, mam wrażenie, że są mało sycące.
OdpowiedzUsuńmniam, wygląda pysznie :) aż się głodna zrobiłam :DD
OdpowiedzUsuńobserwuję ;) (jako Dagmara K)
Zupka na pewno pyszna! Chętnie bym się poczęstowała :-)
OdpowiedzUsuńZupa pieczarkowa? Moja ulubiona!
OdpowiedzUsuńKochana mogę prosić o kliki TUTAJ? Będę wdzięczna :*
Ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńoj to nie dla mnie :)
OdpowiedzUsuńi zrobiłam się głodna ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda*.* !
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie, schudłam 40kg i wlasnie o tym bloguje :-)
Www.pauladowlasz.blogspot.com
Wow gratuluję! :) ja też jestem w trakcie odchudzania :), chętnie zajrzę na bloga.
UsuńUwielbiam zupę pieczarkową:), ciekawa jestem smaku na takim bulionie....:)
OdpowiedzUsuńzapraszam na rozdanie https://www.facebook.com/NelaiPola/photos/a.1158020487604754.1073741828.1135717866501683/1213184525421683/?type=3&theater
wygląda pysznie :) Sama jeszcze nigdy nie używałam takich bulionów. :)
OdpowiedzUsuńBulion cebulowy mhmmhm i do tego taka pyszna zupka cebulowa w chlebku z serem i grzankami, pycha ;)))
OdpowiedzUsuńWow! Looks delicious!
OdpowiedzUsuńHave a good day!
www.recklessdiary.ru
Hello Mrs. Rose,
OdpowiedzUsuńinteresting products. I like the onion juice. Have a nice week.
Nancy 😊
Oj chciałybyśmy się taką zupą rozgrzać :D
OdpowiedzUsuńDawno nie gotowałam pieczarkowej, też chcę zrobić na bazie bulionu cebulowego :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam zupę cebulową <3
OdpowiedzUsuńUhm delicious and perfect for many recipes! Kisses
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. :)
OdpowiedzUsuńAnother great interesting products on your blog, thanks for sharing.
OdpowiedzUsuńwww.busyandfab.com
Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPieczarkowej z ziemniakami jeszcze nie jadłam. U nas zawsze z makaronem. Ale chętnie wypróbuję Twoją wersję. :-)
OdpowiedzUsuń