czwartek, 24 września 2015

Przyprawy do past kanapkowych marki Eldorado Przypraw

Przyprawy które dziś zaprezentuję idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju past kanapkowych, które w moim domu są bardzo często przyrządzane i lubiane. Przyprawa do twarożku, przyprawa do masła czosnkowego i przyprawa do jajek firmy Eldorado Przypraw to produkty, które zdecydowanie poprawiają i urozmaicają smak różnych past na kanapki, ale też innych potraw z jajek i serów.






Przyprawa do twarożku 




Pochodzenie: Polska

Skład: cebula, pietruszka szczypiorek, koper, kminek, gorczyca

Zastosowanie: do twarożku, serów i jajek

Cena: 3 zł / 30 g, można ją kupić w sklepie Eldorado Przypraw TUTAJ



Przyprawa do jajek




Pochodzenie: Polska

Skład: cebula, pietruszka nać, czosnek, szczypiorek, czosnek granulowany, papryka słodka, koper nać, pieprz czarny, gałka muszkatołowa.

Zastosowanie: do jajecznicy, jaj faszerowanych i past jajecznych

Cena: 3 zł / 30 g  w sklepie Eldorado Przypraw >>KLIK<<



Przyprawa do masła czosnkowego





Pochodzenie: Polska

Skład: czosnek, sól, bazylia, oregano, pieprz czarny

Sposób użycia: 1 płaską łyżeczkę przyprawy na 4 łyżki masła

Cena: 4 zł / 50 g w sklepie Eldorado Przypraw >>KLIK<<


Kilka słów ode mnie: Przyprawy znajdują się w foliowych przezroczystych torebeczkach, na których umieszczona jest etykieta z opisem produktu. 
Takie mieszanki przyprawowe to dla mnie nowość, nigdy wcześniej nie wpadłam na to że do past serowych czy jajecznych można dodawać suszone warzywa. 
Absolutnym hitem jest dla mnie przyprawa do masła czosnkowego, która ma mocno czosnkowy posmak, ale dzięki dodatkowi ziół nadaje paście aromat kuchni śródziemnomorskiej. Przyprawa jest odpowiednio dosolona, drobno zmielona, świetnie smakuje z masłem, ale może być dodawana do innych past i smarowideł według uznania. 
Przyprawy do jajek i twrożku są troszkę podobne, tylko przyprawa do jajek ma więcej składników. Zarówno w smaku jak i zapachu tych przypraw można wyczuć pietruszkę, szczypiorek i koper. Szczypiorek jak dla mnie jest obowiązkowym produktem we wszystkich pastach, więc taka wersja bardzo mi pasuje. Skład tych przypraw jest według mnie swojski, popularny dla naszej kuchni, nie ma tu żadnej egzotyki, przyprawy są idealne do tradycyjnych Polskich posiłków i nie da się ich nie polubić :).
Te dwie przyprawy mimo iż są dość grubo zmielone nie sprawiają żadnych problemów podczas jedzenia, nie chrupią między zębami, są miękkie i jeszcze bardziej rozmiękają w pastach, poprawiając ich smak i aromat. 
Ogólnie jestem zadowolona z tych przypraw, jest to fajny zamiennik dla świeżej zieleniny, którą nie zawsze mamy pod ręką, mogą posłużyć również jako dodatek i współgrać ze świeżą zieleniną w pastach czy innych przekąskach. 
Jeśli ktoś lubi pasty i inne kanapkowe smarowidła to polecam wypróbować :). 





Facebook

23 komentarze:

  1. Uwielbiam tego typu przyprawy! dodają potrawom charakteru i wydobywają smak! love

    http://nataliazarzycka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyprawę do masła czosnkowego mogłabym wypróbować, ale ogólnie za przyprawami nie przepadam :D Dla mnie im mniej tym lepiej, albo najlepiej świeże, ale wiadomo nie zawsze jest dostęp do świeżych :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie aromatyczne przeprawy i sama często stosuje je w swojej kuchni. :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gdybym miała wybierać spośród tych trzech, to zdecydowałabym się na przyprawę do masła czosnkowego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też mam je i mnie ciekawią. Niebawe zacznę testy,.

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie przyprawy to zdecydowanie coś dla mnie😃 Szybko,smacznie i wygodnie.Nie jestem super kucharką,a tu mam gotowca😃

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię takie przyprawy :]

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetne, poczułam ich woń, ta do twarożku mmm <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Dobre doprawienie dań czy past to podstawa :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Przydała by mi sie taka do twarożku, muszę nadawać potrawą niesamowity smak <3

    OdpowiedzUsuń
  11. OOO przyprawa do twarożku hmhmhm ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam tego typu przyprawy :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ostatnią chętnie bym wypróbowała w swojej kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Coś wspaniałego :) Muszą świetnie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Kiedyś próbowałam podobnej przyprawy do masła czosnkowego :). Jednak to nie było to samo, co jak sama zrobię :P

    OdpowiedzUsuń
  16. o tak to jest bardzo dobry pomysł na śniadanko :) kanapeczka z pasta:) tylko przyprawy musze dopasc

    OdpowiedzUsuń
  17. twarożek to ja wolę ze świeżym szczypiorkiem i rzodkiewką. A za pastą z jajek nie przepadam.

    OdpowiedzUsuń
  18. Lubię takie gotowe mieszanki przypraw ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. Uwielbiam wszelkiego rodzaju przyprawy, ale zazwyczaj sięgam po te popularnych firm (nieraz o gorszym składzie).

    OdpowiedzUsuń
  20. Oddawaj! Takie przyprawy potrafią zrobić coś z niczego, i wyciągają smaki ^^

    OdpowiedzUsuń