Opis produktu:
WYJĄTKOWY SMAK, BEZ ZBĘDNYCH DODATKÓW - 99% ORZECHA
Z pięknych, kolorowych kwiatów wyrastają owoce, będące istną bombą witaminową, którą zamknęliśmy w słoiczku. Polecamy Państwu najcenniejszą orzechową przekąskę – masło migdałowe bez dodatku cukru. Zawiera duże ilości białka, wapnia i nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Delikatne, aksamitne, wyjątkowe w smaku. Idealny do kanapek, ciastek, wafelków.
Składniki:
migdały prażone 99%, sól morska.
migdały prażone 99%, sól morska.
Cena: ok. 15 zł/185 g, do kupienia w sklepie internetowym Vita Natura TUTAJ, oraz w sklepach Alma, Piotr i Paweł, Real, Stokrotka.
Kilka słów ode mnie: Masło znajduje się w poręcznym słoiczku zakręcanym czarną plastikową zakrętką. Szata graficzna wyjątkowo efektowna i elegancka, zwłaszcza złote dodatki na czarnym tle etykiety dodają jej uroku. Pod zakrętką znajduje się złote, papierowe wieczko, które dodatkowo zabezpiecza produkt.
Po otwarciu słoiczka wyczuwalny jest delikatny zapach migdałów. Zapach jest przyjemny i kojarzy mi się z chrupkami orzechowymi, które bardzo lubię, dlatego apetyt na to masełko zwiększa mi się już po powąchaniu go :).
Konsystencja kremowo-jogurtowa z małymi drobinkami zmielonych migdałów. Masło dobrze się nabiera i rozsmarowuje,.
A teraz najważniejsze czyli smak :), jest on nieco zbliżony do smaku masła orzechowego, może bardziej słony, słodycz jest w nim słabo wyczuwalna, bo produkt nie zawiera cukru i ma naturalny smak migdałów. Jak pisałam powyżej, wyczuwalne są w nim drobno zmielone migdały.
Produkt idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, naleśników czy ciastek. Mogą go stosować diabetycy, wegetarianie i weganie oraz dzieci, jeśli oczywiście lubią takie masełka.
Produkt idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, naleśników czy ciastek. Mogą go stosować diabetycy, wegetarianie i weganie oraz dzieci, jeśli oczywiście lubią takie masełka.
Facebook
Na pewno jest pyszne *.*
OdpowiedzUsuńnaataliam.blogspot.com
Ale rzadkie ;) wygląda jak musztarda ;D
OdpowiedzUsuńja uwielbiam masła orzechowe ale z migdałów jeszcze nie jadłam ;)
Musi być wspaniały... :-) Primavika robi naprawdę dobre produkty!
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam <3 jest przepyszne. ;]
OdpowiedzUsuńWygląda dość ciekawie :D pierwszy raz go widzę
OdpowiedzUsuńz naleśnikami bym zjadła :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam migdały:) Zapach i smak:) Masełko, masełkiem, ale ten widok z tarasu jest obłędny:)
OdpowiedzUsuńja też chcę...muszę zakupić :)
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała ^^
OdpowiedzUsuńNie wiem czemu ale na łyżce widok skojarzył mi się z .... musztardą :D. Lubię takie masła :)
OdpowiedzUsuńHa ha rzeczywiście na zdjęciach przypomina trochę musztardę, ale smak i zapach zdecydowanie nie jest musztardowy :D
UsuńMniam, musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńuwielbiam migdały ale tak mi się ten przecier kojarzy z musztardą że bym się nie skusiła , bo musztardy nie znoszę ... Sam pomysł niezły
OdpowiedzUsuńKochamy, kochamy całym sercem :D Jest idealne, nie za słodkie i nawet troszkę słone i idealnie łączy się z dżemem :D
OdpowiedzUsuńhahaha genialne, i faktycznie wygląda niczym musztarda :D ale masełko do pozazdroszczenia! mojej mamy ulubione orzechy to właśnie migały, codziennie je, pożera :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam to masło,i nie tylko ja bo dzieciaki też za nim przepadają.
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie smarowidła Primaviki ;)
OdpowiedzUsuń