Opis produktu:
WYJĄTKOWA RECEPTURA I SMAK, W WEGETARIAŃSKIM WYDANIU
Strogonow jest klasyczną i jedną z najbardziej znanych na świecie potraw kuchni rosyjskiej. Tradycyjnie przygotowany był z polędwicy wołowej, jednak dla wegetarian przygotowaliśmy specjalną wersję opartą na proteinie sojowej, co pozwoli im spróbować tej tradycyjnej potrawy.
Strogonow ze słoika należy przelać do garnka i podgrzać, a następnie co najważniejsze w tym daniu połączyć ze słodką śmietaną (lub śmietaną sojową) i zagotować! Ewentualnie można również doprawić solą, papryką lub pieprzem, a także wzbogacić smażonymi pieczarkami lub ogórkiem konserwowym.
Składniki: woda, cebula, teksturowane białko roślinne sojowe 22%, koncentrat pomidorowy, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają: seler i gorczycę), mąka pszenna, olej roślinny rzepakowy, sól, naturalne aromaty roślinne i drożdżowe (zawierają soję), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.
Cena: ok. 7 zł / 420 g, do kupienia w sklepie internetowym Vita Natura TUTAJ, oraz w sklepach Alma, Piotr i Paweł, Real i Stokrotka
Kilka słów ode mnie: Produkt znajduje się w szklanym słoju zakręcanym tradycyjną zakrętką typu twist off. Na słoju naklejona jest etykieta ze szczegółowym opisem produktu i prostą szatą graficzną.
Po otwarciu pierwsze na co zwróciłam uwagę to przyjemny zapach sosu pomidorowego, który zachęcał do spróbowania Strogonowa. W środku znalazłam pokrojone w paski mięso sojowe, które do złudzenia przypomina tradycyjne mięso wołowe. Dodatkowo w daniu znajduje się pokrojona cebulka i pyszny sos. Do Strogonowa możemy dodać śmietanę, przyprawy, pieczarki czy ogórka konserwowego. Oczywiście te dodatki znacznie urozmaicą danie, ale mi zasmakowało ono już w takiej postaci jaka jest w słoiku. Produkt jest idealnie przyprawiony, pikantny, ale nie przesadnie, odpowiednio słony. Mięso sojowe jest smaczne, nie za twarde i nie za miękkie, łatwe do pogryzienia, lekko gąbczaste, identyczne w smaku jak kotlety sojowe. To już kwestia gustu czy ktoś lubi taki zamiennik mięsa czy nie, ja je uwielbiam, nawet bardziej niż tradycyjne mięso zwierzęce i często się zajadam podobnymi produktami. Sos ma gęstą konsystencję, przypomina pomidorowe sosy do makaronów, wspólnie z proteiną sojową tworzą zgrany duet.
Produkt oczywiście mogą spożywać wegetarianie i weganie, ale również diabetycy, ponieważ nie zawiera on cukru.
Jest to idealne danie na szybki obiad czy przekąskę, na dodatek smaczne i pożywne. Polecam.
Facebook
Szkoda, że ma tak mało witaminy C, ale po mimo tego wygląda na smacznego. Pozdrawiam jusinx.blogspot.com.
OdpowiedzUsuńMiałam i lubiłam :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie:)
OdpowiedzUsuńa miałam wczoraj ochotę na strogonowa :D
OdpowiedzUsuńz racji wybredności mej rodziny rzadko kupuję coś w słoikach, ale czasami są takie dni że sie nie ma siły nic ugotować. wtedy taki strogonow nie jest zły ;)
OdpowiedzUsuńkojarzy mi sie że stonogą :D ale i tak bym zjadła ;p
OdpowiedzUsuńMoże wygląda mało apetycznie ale smakuje wspaniale! :D
OdpowiedzUsuńStrogonowa bardzo lubię, ale w wersji mięsnej :)
OdpowiedzUsuńBezmięsny strogonow? Chyba nie dla mnie. Jestem zdecydowanie stworzeniem mięsożernym.
OdpowiedzUsuńTeż nie czuję się przekonana do takiej wersji ;)
Usuńuwielbiam !
OdpowiedzUsuńKupuje w Piotrze i Pawle ;D Mniam :)
OdpowiedzUsuńamciu! pojadłabym, a że jeszcze wege to w ogóle odjazd :D nie miałabym żadnych wyrzutów sumienia pożerając cały słoik naraz :D
OdpowiedzUsuńJeszcze nie było mi dane spróbować strogonowa ale już sama nazwa brzmi kusząco ;) Tym bardziej, że ostatnio zasmakowały mi kotleciki sojowe ;) Czy znajdę ten słoik w zwykłych supermarketach? ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy
Czasem na taką zawartość słoiczka ma się ochotę a szczególnie wraz z michą gotowanych warzyw :D
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńpozwalam sobie zobserwować, pozdrawiam :)
ola-osinska.blogspot.com
Nie przepadam za takimi rzeczami.
OdpowiedzUsuńciekawe ja lubie takie wynalazki:)
OdpowiedzUsuńŚwietne zdjęcia na takim tle :) ale bym zjadła :D pycha
OdpowiedzUsuń